top of page

Marcel Van Driessche is een kunstenaar uit Zele die duizenden werken heeft gecreëerd. 'Het kleurenpalet van Marcel Van Driessche' is het eerste naslagwerk van zijn oeuvre. Het boek geeft een inkijk in zijn beeldende werk en laat de lezer vooral kennismaken met de overweldigende kleurenpracht die Van Driessche in zijn kunst heeft weten te capteren. 

Het boek is opgebouwd aan de hand van vijf thema's. Het thema met de grootste draagkracht is dit met de schilderijen van de 'Durme'. De Durme, een zijrivier van de Schelde, kan gezien worden als Van Driessche's grootste muze, met de hoefbladeren als het symbool van het leven.

Is Van Driessche een fauvist, een neo-expressionist of een cobra-aanhanger? Het antwoord is menig kunstcriticus schuldig gebleven. Marcel Van Driessche bleef zijn eigen gevoel en emotie trouw, zijn leven lang heeft hij de natuur in al haar pracht willen weergeven. 

Samen met mensen die Marcel Van Driessche persoonlijk gekend hebben, heeft Jolien De Ridder dit kunstboek samengesteld. Herinneringen en ander tekstmateriaal worden gecombineerd met foto's en kunstwerken van Van Driessche. 

    bottom of page